Projecten van Solure

 

Zonnepanelen bij woonhuis gemonteerd op grondopstelling

Door : SOLURE - Sales
Vindt u zonnepanelen op uw dak niet mooi? Of is er geen ruimte? Grondopstelling ook mogelijk!

Deze creativiteit komt voort uit de nauwe samenwerking tussen de opdrachtgever en SOLURE. De wens van de opdrachtgever is om veel geld te besparen op energiekosten. Daarnaast is het bijdragen aan een beter milieu een prettige gedachte.

Omdat de woning, en bijgebouwen, voorzien zijn van rieten dakbedekking, was het niet mogelijk om die te voorzien van zonnepanelen. Een gedeelte van de woning heeft wel plat dak. Dit oppervlakte is echter te klein om voldoende zonnepanelen te kunnen monteren.

SOLURE is door de opdrachtgever benaderd voor een oplossing. Samen met de klant is gekozen voor een duurzaam frame met daarop zonnepanelen. Om de kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen, is het frame gemaakt van RVS en aluminium. Onder de installatie is door SOLURE anti - worteldoek aangebracht om onkruidgroei onder de installatie te voorkomen.
Gegevens installatie

Merk zonnepanelen: Suntech STP250 - Wd MC4 35 mm.

Aantal: 20 stuks

Vermogen installie: 5000 Wp

Omvormer: SMA SB 4000 TL - 21

Controle middel: SMA Webconnect - interface
Controle van het systeem

SOLURE heeft de zonnepaneel installatie voorzien van een webconnect - interface. Zo kan de opdrachtgever via zijn computer, iPad of iPhone ten alle tijden bekijken hoeveel stroom de installatie heeft opgewekt. SOLURE heeft de installatie zo aangesloten, dat ook het overtollige stroom vakkundig wordt terug geleverd aan het electriciteitsnet!