Kosten zonnepanelen

Kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen en waar moet je op letten als je zonnepanelen wilt kopen? En hoeveel zonnepanelen hebt u nodig en wat scheelt het aantal zonnepanelen in de kosten van zonnepanelen?

Het is erg lastig om voor te rekenen hoeveel zonnepanelen kosten. De kosten zijn namelijk per huishouden erg wisselend. Daarnaast leveren zonnepanelen natuurlijk weer een grote besparing op. Je kunt natuurlijk wel zeggen hoeveel bijvoorbeeld de aanschaf van 5 zonnepanelen kosten maar het is veel lastiger om te zeggen hoeveel 5 zonnepanelen u kosten als u hier de besparing door zonne-energie aftrekt.

Hoeveel kosten zonnepanelen voor een gemiddeld gezin?

Gemiddeld verbruikt een huishouden zo’n 3500 kWh aan elektriciteit in een jaar. Om dit energieverbruik terug te verdienen hebt u zo’n 16 zonnepanelen nodig. Deze 16 zonnepanelen inclusief montage, op €6.180,-. Deze zonnepanelen zorgen voor een besparing van bijna 800 euro per jaar. Dit betekend dat u de kosten van deze zonnepanelen er binnen ongeveer 8 jaar uit zou hebben.

Wat kosten zonnepanelen? De installatie

Bij heel veel installateurs van zonnepanelen zitten de installatiekosten niet bij de kosten van de zonnepanelen inbegrepen. Bij Solure is dat anders. Als wij aangeven dat 16 zonnepanelen €6180,- kosten dan kosten ze ook daadwerkelijk 6180 euro en komen hier niet nog veel installatiekosten bij.

De kosten van zonnepanelen zijn hoog, leveren zonnepanelen mij wel wat op?

Jazeker leveren zonnepanelen u wat op. Want hoewel de kosten van de zonnepanelen inderdaad een fors bedrag vormen verdient u deze kosten binnen 8 jaar terug. Daarnaast bent u door zonnepanelen niet meer afhankelijk van prijsstijgingen van energieleveranciers en u bent ook nog eens duurzaam bezig. Zo kosten zonnepanelen u geen geld maar leveren zonnepanelen u juist geld op! Bent u ook geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen? Neem dan contact met ons op!

Tags: zonnepanelen kopen , kosten zonnepanelen , zonnepanelen prijs ,
Bertil Van de Krol
Datum: 17 March 2014
Auteur: Bertil Van de Krol